Kitap Yorumları, Alıntılar ve Daha Fazlası...

15 Nis 2018

Şahsiyet | 4. 5. ve 6. Bölüm İncelemesi



65 yaşındaki adli katip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk Bilginer) ile cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra'nın (Cansu Dere) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikaye olarak karşımıza çıkacak. Peki, Agâh ve Nevra'nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın  eksik bir parçası mı?
Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul'un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu'nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh'ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır.

Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh'ın aldığı cinayet kararı, Nevra'nın hayatını da tamamen değiştirecektir.


Dizi: Şahsiyet
Oyuncular: Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Necip Memili, Müjde Ar
Yapımcı: Ay Yapım
Yönetmen: Onur Saylak
Yapım Yılı: 2018
Süresi: 1 Saat  ile 2 Saat Arasında
Tür: Dram - Polisiye


İncelemem

şahsiyet gif ile ilgili görsel sonucu

Puhu TV diğer internet dizilerinde yaptığı gibi bir kaç bölümü eklemeye devam ediyor. Baya bir süre ne zaman eklenecek acaba yeni bölümler diye bekledikten sonra 13 Nisan Cuma günü Şahsiyet Dizisi'nin yeni bölümlerine kavuştuk. 

Agah karakteri yine öldürmeye devam ediyor. 3. bölümün sonunda öldürmüş olduğu kurbanını büyük bir ustalıkla temizleyip sitreç filme sararak Nevra'nın geceyi birlikte geçirdiği gazetecinin havuzuna bırakıyor. Bunu yapmasının sebebi Nevra'ya bir doğum günü hediyesi vermek istemesi. 

Bu kurbanının ve diğer kurbanlarının üzerinde her zamanki gibi Nevra'ya bıraktığı notlar oluyor. İlk bölümlerde neden Nevra ile uğraştığını, onun üzerinden giderek notlar bıraktığını anlamazken yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz. 

Nevra da artık üçüncü bölümden itibaren çocukluğunun geçtiği, çok da sevmediği, annesinin de hala yaşamakta olduğu Kambura'ya geri döndü. Ölen kurbanların hepsinin Kambura ile bağlantısı vardı. 

Agah karakteri de kurbanlar ve Nevra gibi Kambura'da yaşamış birisi olduğundan Nevra'yı seçmiş gibi geldi bana. 

Dizi biraz daha heyecanlı hale gelmeye başladı. İlk bölümlerdeki Kuzuların Sessizliği taklidi gibi duran havası yavaş yavaş değişmeye başladı. 

Haluk Bilginer'in oyunculuğu geçen her bölümde daha da güçlendi. Bu da bizim karakteri daha da benimsememizi sağladı. 

Agah'ın torunu Deva, Agah'ın başına ilerleyen bölümlerde ciddi sorunlar açacak gibi görünüyor. Kız arkadaşı ve bir arkadaşı ile birlikte cinayetleri işleyen kişiye Köpek Öldüren lakabını takarak ve web sayfası oluşturarak dikkat çekmeye çalıştılar. Ayrıca olay mahaline girip orada video çekmeleri de hayatlarını hiç çekinmeden riske attıklarını gösteriyor.

Henüz Agah'ın bundan haberi yok. Torununun açmış olduğu web sayfası üzerinden siz kimin ölmesini istersiniz diye bir anket başlatması dizinin ilerleyen zamanlarda daha da çetrefilli bir hal alacağını gösteriyor gibi. 

Dördüncü ve altıncı bölümde yine Nevra'yı ve cinayet masasını küçük düşürmeyi başaran Agah, Nevra'nın elinden kurtulmayı başarabilecek mi bunu çok merak ediyorum.

Diziye yeni katılan Cemil karakteri, anladığım kadarıyla iş adamı gibi görünüyor ama mafya olabilir. Kambura'da da adamları var. Agah Beyoğlu'nu ve kızını oldukça yakından tanıyor. Aynı zamanda Cemil'in büyük bir sorunu var. Ölen hemşerilerinin katilini polisten önce bulup cezasını aslında kendi kesmek istiyor. Bunun için de Nevra'nın ortağını kullanıyor. 

Müjde Ar'ın da yeteneğini konuşturmasıyla dizi izlenesi bir hal almaya devam ediyor. Nevra'nın güvenliğinden endişelenen annesi ve üvey babası onu bu cinayet soruşturmalarından uzak tutmaya çalışıyorlar. Bu çabaları boşa olacak gibi görünmekte.

Bölümlerin ortalaması olarak vermiş olduğum puan : 6.3

Diziden Replikler

Enteresan. Bir zamanlar insanlar beni duymayacak diye korkuyordum; şimdi duyacaklar diye korkuyorum. Naparsın işte... Hayat... 
 ÅŸahsiyet gif tumblr ile ilgili görsel sonucu

Bulun onu Agah Bey. Hatta sizi korkutan ilk gerçek neyse onu bulun.
şahsiyet gif tumblr ile ilgili görsel sonucu 

Vicdan... Bildiğin vicdan... 
 Ä°lgili resim

Unutmayın. Kimse görünmez değildir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder