Kitap Yorumları, Alıntılar ve Daha Fazlası...

27 Mar 2018

I Miss You | DİZİ YORUMU (SPOİLER İÇERİR)



15 yaşındaki Soo-Yeon (Kim So-Hyun) babası bir katil olduğu için okuldakiler ona kötü davranır. Ancak Soo-Yeon'un her zaman onu okuldaki çocuklardan koruyan Jung-Woo (Yeo Jin-Goo) adında bir arkadaşı vardır. Soo-Yeon ve Jung-Woo birbirlerini sevmektedirler ama bir kaza sonucu birbirlerinden ayrılmak zorunda kalırlar. İkisi birer yetişkin olduklarında kader bir gün onları bir araya getirir.


Artık Jung-Woo (Park Yoo-Chun) bir dedektiftir ve kalbinde bir yerde hep ilk aşkını taşımıştır. Soo-Yeon (Yoon Eun-Hye) ise artık parlak bir kişiliğe sahip olan çaylak bir moda tasarımcısıdır. Ancak hala içinde duygusal izleri taşımaktadır.




Park Yoo-Chun dizide, ağır suçlar takımında dedektif olarak görev alan 29 yaşındaki Han Jung-Woo karakterini canlandırmaktadır. Onun takama adı "Çılgın Tavşan"dır. Onun karakteri varlıklı bir aileden gelmektedir ve Han Tae-Joon'un (Han Jin-Hee) oğludur.

Yoon Eun-Hye dizide, 29 yaşındaki bir moda tasarımcısı olan Lee Soo-Yeon karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri fakir bir aileden gelmektedir ve babası bir suçludur.

Yoo Seung-Ho dizide, 26 yaşındaki bir kişisel varlık yöneticisi olan Kang Hyung-Joon karakterini canlandırmaktadır. Onun karakteri, sıcak ve hoş görünümlü olan Soo-Yeon'un (Yoon Eun-Hye) sevgilisidir. O, Jung-Woo'da (Park Yoo-Chun) intikam almaya çalışmaktadır.


Jang Mi In Nae dizide, 29 yaşındaki bir karikatürist olan Kim Eun-Joo karakterini canlandırmaktadır.


Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Bilinen Adı: Missing You
Diğer Bilinen Adı: I Miss You
Tür: Romantik, Melodrama
Bölüm: 20
Yayın Kanalı: MBC


YORUMUM


i miss you korean drama ile ilgili görsel sonucu



I Miss You, benim Kore'ye aşık olma sebebim. İlk izlediğim Kore dizisi ve sabahın köründe işe gidecek olmama rağmen, sırf diziyi bir an önce bitirebilmek adına sürekli izliyordum. Başından sonuna kadar öyle bir olay kurgusu yaratmışlar ki, resmen insan bağımlısı oluyor. Zaten Kore dizilerinin çoğu da böyle.

Şimdi diziden kısaca bahsetmem gerekirse, bir aşk üçgenini konu alıyor. 

Başrollerimizden Han Jung-Woo (gerçek adı ile Park Yoo-Chun) zengin bir ailenin çocuğudur. Bir gün okula giderken Lee Soo-Yeon'un şiddete maruz kaldığını görür ve içi acır. Kısa sürede onunla tanışır ve güzel bir arkadaşlık kurarlar. 


Günün birinde Lee Soo-Yeon ile Han Jung-Woo kaçırılır. Lee Soo-Yeun, kaçırılan adamlar tarafından tecavüze uğrar. Oradan bir şekilde kurtulup da Han Jung-Woo'nun babasından kaçan büyük babası ve yanındaki kadın tarafından fark edilir. Araca alınır. 

i miss you korean drama ile ilgili görsel sonucuAradan uzunca zaman geçer. Han Jung-Woo, büyümüş ve Dedektif olmuştur. Lee Soo-Yeun'un yaşadığına dair umudunu hiç kesmez ve onu aramaya devam eder. Nede olsa onun ilk aşkıdır. Kim ilk aşkını unutabilmiştir ki?

İşlenen cinayetler, alınan ifadeler yavaş yavaş Han Jung-Woo'yu Lee Soo-Yeun'a götürür. Genç kadında gördüğü bazı davranışlar, onun Lee Soo-Yeun olduğunu düşünmesine sebep olur. Genç kız bunu reddeder. 

Lee Soo-Yeun, moda tasarımcısıdır. Han Jung-Woo'nun Amcası Kang Hyeong-Joon ile nişanlanmıştır. Evleneceklerdir. 

Hemen şu Han Jung-Woo'nun Amcası Kang Hyeong-Joon olayına da değinmek istiyorum. Han Jung-Woo'nun dedesinin geçirmiş olduğu bir evlilikten doğan çocuğudur Kang Hyeong-Joon. Han Jung-Woo'dan birkaç yaş küçüktür. Baş rolümüz bunu bilmemektedir. Amcasını olduğunu çok sonraları öğrenir. 


Kang Hyung-joon ile ilgili görsel sonucuBir gün verilen bir yemekte (umarım doğru hatırlıyorumdur) Han Jung-Woo, Lee Soo-Yeun ve Kang Hyeong-Joon bir araya gelirler. Orada Han Jung-Woo'nun babası da vardır. Babası çok kötü bir adamdır ve Han Jung-Woo ile arası hiçbir zaman iyi olmamıştır.
Genç adam, karşısındaki kişinin - o zaman farklı bir isim kullanmaktadır- Lee Soo-Yeun, olduğunu bilmektedir. Genç kız ile konuşurken ona Nasıl göründüğüne dair bir soru sorar. Genç kız yanından uzaklaşmak isterken önünü keser. Yine sorularıyla genç kızın kaçamak bakışlarla yere bakınmasına sebep olur. 

Genç kız, Han Jung-Woo cep telefonuna bakarken fırsat bu fırsat der ve yanından uzaklaşır. Amacı Harry'nin (Kang Hyeong-Joon bu adı kullanmaktır) yanına gitmektir. İşte o gün, en zor şeyi yapmıştır belki de genç adamımız. Sevdiği kadını cinayet şüphelisi olarak göz altına almak.

Aradaki zaman diliminde incelemeler devam eder. Lee Soo Yeun'un ve Kang Hyeong-Joon'un ifadeleri alınır. Bu süre zarfında da Lee Soo-Yeun'un yaşadığı kesinleşir. Bunu sağlayan ise Han Jung-Woo'nun Lee Soo-Yeun'un moda tasarımını yaptığı iş yerinde duyduğu konuşmalardır. Genç kız, yanındaki kadına Han Jung-Woo'dan bahseder. Bunun ardından ikisi ilk defa öpüşürler ve aralarındaki aşk daha da canlanır. Artık Lee Soo-Yeun'da yaşadığını gizlemiyordur.

i miss you korean drama ile ilgili görsel sonucu

Yapılan incelemeler derinleştikçe ortaya hesaplar çıkar. Banka hesapları. Bu hesaplar gerçek hesap sahibi tarafından işletilmiyordur. Harry ise aklını daha da kaybetmek üzeredir. Lee Soo-Yeun ile Han Jung-Woo arasındaki yakınlaşma çıldırmasına sebep olur. Bu süre zarfında Lee Soo-Yeon'un annesi de kızının yaşadığını öğrenir. 

i miss you korean drama ile ilgili görsel sonucu
Bütün cinayetler, bütün oyunlar, planlar, hepsi Harry'nin isteği üzerine gerçekleşmiştir (Kang Hyeong-Joon). Amacı bacağından yaralanmasına sebep olan adamdan yani Han Jung-Woo'nun babasından intikam almaktır. Lee Soo-Yeun ise bunu biliyordur. Hatta ve hatta bunca yıl Lee Soo-Yeun'un ölü gibi görünmesine o sebep olmuştur.

Lee Soo-Yeon'u kaybedeceğini hissettikçe, daha da çıldırır. Aslında çoktan kaybetmiştir. Genç kız, artık esas ailesi ile birlikte zaman geçirmeye başlar. Harry, yapayalnız kalır.

Dizinin sonundan ve daha da ilerleyişinden bahsetmiyorum. 
Merak edenlerin izlemesi daha iyi olacaktır. Bu anlattıklarıma kabaca bir özet de diyebilirsiniz. Artık ne derseniz. Tercih size kalmış.


Dizi, her halükarda mükemmeldi. Bir kez olsun herhangi bir eksiklikten de yakınmadım. 
Zaten böylesine mükemmel diziler de çok nadir meydana gelir. 

Dizinin dram ağırlıklı olması, çoğunlukla ağlamanıza sebep oluyor. Ben ne kadar ağladım inanın hatırlamıyorum. Şu resimleri, gifleri bile görmek duygulanmama yetiyor. 

Cinayet kurgusu, olayların işleyişleri, birbirleri ile bağlantısı mükemmel bir şekilde sağlanmış. Kopukluk yoktu diyebilirim.

Ben izlediğimden kesinlikle ama kesinlikle pişman olmadım. Zaman kaybı da değil. Eğer ki siz de aşkın gerçek varlığına inanıyorsanız ve birbirini seven kalplerin ayrılsalar dahi gün gelip birbirini bulacağına vakit kaybetmeden izlemeye başlamalısınız.

Dizi için puanım : 5 / 5



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder