Kitap Yorumları, Alıntılar ve Daha Fazlası...

21 Nis 2018

Bakıcı | FİLM YORUMU




Kusursuz bir taşıyıcı anne ve kusursuz bir arkadaşlık arkasında ortaya çıkan aldatmacalarla dolu sırlar...

Katie geçmişinden kaçmakta olan, gizemli ve genç bir kadındır. Yakın zamanda kızıyla beraber yeni bir kasabaya yerleşmiştir. Katie burada Angela ile tanışır ve sıkı bir arkadaşlık kurar. Angela da tıpkı kendisi gibi bir annedir. Bir anda aralarından su sızmamaya başlayan Katie ve Angela'nın arkadaşlığı, Angela ile eşi Brian'ın Katie'ye dadılık ve misafir evinde yaşama teklifi ile yön değiştirir. Katie'nin zaman içerisinde ortaya çıkan, Morganlar'ın kızlarına takıntısı dikkat çekmeye başlar. Angela ve Brian'ın yeni doğacak çocuklarının da taşıyıcı anneliğini üstlenen Katie'nin asıl planının aileyi dağıtmak olduğu kısa sürede ortaya çıkacaktır...


Film: Bakıcı
Oyuncular: Gina Gershon, Faye Dunaway, Nicolas Cage, Nicky Whelan
Yönetmen: 
Jonathan Baker
Vizyon Tarihi : 30 Haziran 2017
Süresi: 1 Saat 50 Dakika
Tür: Gizem, Gerilim

Film Yorumum



İşin aslına bakarsanız filmi üç kısma bölmek lazım;

Birinci kısımda olayların nasıl başladığı değil de arkadaşlık ve komşuluk ilişkileri işlenmişti. Böyle olunca da  bu nasıl bir film demeye başlıyorsunuz.

İkinci kısma geçtiğiniz zaman ise Katie'nin Linda'yı öldürmesiyle film değişik bir hal alıp sürükleyici bir hale geliyor. Daha sonrasında olayların örgüsü sizi içerisine çekiyor ve üçüncü kısma doğru ilerlerken filmin sonu için kendinizce yorumlar yapmaya başlıyorsunuz. 

Tahmin edilemez bir sonu yok aslında. Olamaz ya da olmayacak bir şey değil; olabilecek bir konuyu işliyor. Hiçbir anne kendi çocuklarından ayrılmak istemez. Katie de son yumurtalarının peşine düşerek çocuklarının hangi aileler tarafından yetiştirildiğine, durumlarına bakarak, hatta bir süre de onların yanında yaşayarak annelik iç güdüsünü bir nebze olsun bastırmaya çalışıyor. Ama gel gör ki, çocuklarının hiçbiri de Katie için uygun anneler tarafından yetiştirilmiyor. Katie de bundan dolayı çocuklarını kendi yanına alarak yaşamak istiyor. 

Film hakkındaki düşünceme gelecek olursak, boş zamanınızda izleyebileceğiniz bir film. Nicolas Cage güzel bir oyunculuk performansı sergilemiş diyecektim ama son filmlerinde olduğu gibi bu filmde de fazla ön planda değil. 

Puan olarak 5.8 veririm. Bunu da sırf Nicolas Cage için. 

Son on dakikası dışında film çok da beklenti içeremiyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder