Kitap Yorumları, Alıntılar ve Daha Fazlası...

24 Mar 2018

Denek 7 | FİLM YORUMU (SPOİLER İÇERİR)



Sam, bilgisayar konusunda oldukça yetenekli bir çocuktur. Okulda pek tanınmasa da bilgisayar konusundaki yeteneği yüzünden küçük dostluklar kuruyordur. İnsanlar onunla tanışıyor işini gördürüyor ve dostluk bitiyordur. Öğrenciler için ufak tefek suçlar işleyen , sınav soruları çalan Sam bu küçük dostluklara pek aldırış etmiyordur. Fakat gizli bir takıntısı vardır. Sınıflarında bulanan bir kıza yıllardır aşıktır. Bu kızın bir gün Sam'e işi düşer ve Sam'in onu sevdiğini düşünüyor ama durum öyle değildir. Kız notlarını düzelttirmek için Sam'i kullanır. Okulun sunucusuna sızan Sam notları değiştirirken yakalanır.Çıkarıldığı konseyde kız Sam'ı satar ve ceza almasına neden olur. Bir rehabilitasyon merkezine gönderilen Sam için artık hayat artık eskisi gibi olmayacaktır.

Sam gözlerini bir metroda açar ve hiç bir şey hatırlamaz. Kısa bir süre sonra başının belada olduğunu anlar. Cebinde bir restoran kartı bulur ve restorana gider. Daha önce geldiği bu restoranın tuvaletinde kendisine yazdığı bir notu bulur ve her şey gün ışıına çıkmaya başlar.


Bir metronun içinde uyanan Sam, oraya nasıl ya da nereden geldiğini hatırlamamaktadır. Yavaş yavaş hafızası yerine geldikçe, olan biteni hatırlamaya başlayıp, nasıl bir tehlikenin içinde olduğunu anlayacaktır… 

Film: Denek 7
Oyuncular:  David KrossEmilia SchüleBen Münchow
Vizyon Tarihi: 20 Ağustos 2015
Süresi: 1 Saat 37 Dakika
Orijinal Adı: Boy 7
Tür: Bilimkurgu - Gerilim - Aksiyon
Puanım: 7



YORUMUM


Film, başından sonuna kadar izleyip de beğendiğim ve sonrasında alacağım filmler listeme eklediklerimden. Sam adındaki gencin konuda da belirttiğim üzere metroda uyanmasını, daha sonra ise hafıza kaybı yaşadığından olan bitenleri hatırlamaya çalışmasını konu alıyor.

Sam, aslında bir hacker. İstediği yerlere erişim yapabiliyor ve öğrencilerden bazıları yıl sonu yaklaştığı için notları düşük olduğundan ondan sisteme girip notlarını değiştirmesini istiyorlar. Sam, bunu yapıyor. Notları değiştiriyor.

Bir gün, Sam'in hoşlandığı kız da bunu ondan istiyor ve genç adam değiştirirken yakalanıyor. Okul kayıtlarına girmek suç olduğundan mahkemede yargılanıyor. Kızın kendisine iftira atması ile cezalandırılarak Konsey X Enstitüsü'ne iki aylık rehabilitasyon yapılması adına gönderiliyor.

Aslında X Enstitüsü aslında bilindiği gibi bir yer değil. İnsanlara yerleştirdikleri çip ile onları diledikleri gibi yönetebiliyorlar, hafızaları ile oynayabiliyorlar. Taa ki Sam'a kadar. Sam'in yüzünde olan başka bir metal parçası, bu durumu engelliyor.

Sam, enstitüdeyken bir cinayeti görüyor ve bu cinayet onun üzerine kalıyor. Cinayet zanlısı olarak aranırken bir şekilde kaçmayı başarıyor. 

X Enstitüsü'nde herkesin bir numarası var. Sam'in numarası ise 7. Onunla birlikte filmde büyük bir bağlantısı olan numara 8 ise (kızımız), Sam kaçtığında bir şekilde onun yanında yer alıyor. Genç adamın tuttuğu günlüğü okuyorlar ve anıları canlandırmaya çalışıyorlar. Sam, en sonunda neler olduğunu hatırlıyor. Kafasındaki çipi çıkarırken kız tarafından kandırıldığını anlaşılıyor ve Sam, yeniden kendini Enstitüde buluyor. 

Genç adam ne yapıyor ediyor ve bir şekilde bilgisayar sistemine sızın da kendisine karşı saldıran kişileri, cinayeti işleyen adama yöneltmeyi başarıyor. Adam vuruluyor ve Sam, elinde bulunan görüntüleri emniyete teslim ediyor. Onun sayesinde Enstitüde dönen bütün pislikler tek tek ortaya çıkıyor ve kapatılan ne kadar genç varsa hepsi serbest kalıyor.

Filmin akıcılığı ve olayların ilerleyişi çok başarılıydı. İzlerken hiç sıkılmadım, hatta çoğu yerde heyecanlanıp da sanki karakterler beni duyacakmış gibi bağırdığımı bile hatırlıyorum.

Filmden bazı gifler. Tarafımca yapılmıştır.


Sam, yardım isterken.


Hafıza kaybından sonra Polisler tarafından çevrilmesi ve kendini görüşü.

Devamını fragmandan izleyelim :)



Bu tarz filmleri sevdiğim için puanım : 5 / 5





2 yorum:

  1. Filmi ben de izledim. Çok güzeldi. Fazlasıyla heyecanlandırdı. Sonunda da herkes hak ettiğini buldu. Dediğin gibi izlenmesi gereken bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ☺ Yorumun için teşekkür ederim. Aynen öyle.

      Sil